Talibani skinuli avganistansku zastavu i stavili svoju

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su avganistanske snage "odbile" pokušaj talibana da zauzmu ključni granični punkt sa Pakistanom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.07.2021.

10:04

Talibani skinuli avganistansku zastavu i stavili svoju
Ilustracija: Depositphotos/Zabelin

Talibani su pre toga objavili da su zauzeli taj položaj.

"Talibanski teroristi su pokrenuli snage blizu granične zone" u okrugi Spin Boldak, ali "su bezbednosne snage odvratile njihov napad", rekao je za Frans pres portparol avganistanskog ministarstva.

Portparol talibana nešto ranije danas javio je da su talibani zauzeli ključni granični punkt između Avganistana i Pakistana u južnoj provinciji Kandahar.

Jedan pakistanski bezbednosni zvaničnik koji nije želeo da mu se navede ime potvrdio je za Frans pres da su talibani preuzeli kontrolu nad graničnim punktom Spin Boldak-Šaman.

"Podigli su svoju zastavu i uklonili avganistansku", rekao je on.

Talibani poslednja dva meseca sprovode široku ofanzivu protiv avganistanskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: