Palma: "Srbi, nemojte da prodajemo golgotu za jeftinu koka-kolu u Albaniji"

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma apelovao je na građane Srbije da ne idu u Albaniju na letovanje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

"Molim Srbe da ne idu u Albaniju na letovanje. Albanija je krivac i podstrekivač svega onoga što su radili kosovski Albanci Srbima na Kosovu i Metohiji. Ja ne mogu da shvatim da neko kaže 'meni je lepo u Albaniji' ", kazao je Marković.

"Mi ne smemo tu golgotu koju smo doživeli i u Prvom i Drugom svetskom ratu i u poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kada su stravični zločini činjeni nad Srbima i kada su gotovi svi Srbi proterani sa Kosova i Metohije, zahvaljujući i državi Albaniji, da prodamo za nešto što se zove jeftinija koka-kola za pet odsto u odnosu na druge destinacije“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Osvrnuvši se na napade dela opozicije u Srbiji na vladajuće partije u Srbiji Marković je rekao da "pas laje, vetar nosi, a dela ostaju večito".

"Neki iz opozicije u Srbiji ništa ne rade. Srbija je počela da smeta nekim republikama bivše Jugoslavije i nekima u svetu, ne zato što radi nešto protiv njih, već zato što ima brži ekonomski razvoj i što su rezultati Srbije bolji u svemu. Srbija je lider u ovom delu sveta po dovođenju investitora i otvaranju novih fabrika i novih radnih mesta, Srbija ima najmanju stopu nezaposlenosti u istoriji, najveći rast BDP-a, najveći prosek plata i penzija u zadnjih 30 godina", naveo je lider Jedinstvene Srbije.

"Srbija više ne zavisi od pomoći nekih moćnih država i Srbiji više ne trebaju donacije, jer je Srbija danas postala i donator i investitor i van svojih granica. Koliko smo stotina hiljada samo vakcina donirali susedima i drugim državama i koliko je Srbija investirala u razne projekte u okruženju. Od primaoca donacija Srbija je danas postala donator. I Srbija je mnogima postala trn u oku zato što je uspela svojom politikom, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i tadašnjem ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da na glasanju u Interpolu i Unesku pobedi i moćne sile kada su lobirale da takozvano nezavisno Kosovo postane član tih svetskih organizacija", dodao je on.

Haške presude za amnestiju NATO

Marković se osvrnuo i na presude u Haškom tribunalu.

"Danas Srbija traži samo da se poštuje međunarodno pravo i da se ne donose političke odluke kao u Haškom tribunalu, već po međunarodnom pravu. Haške presude imale su za cilj amnestiju NATO pakta za bombardovanje naše države i zločine koje je NATO počinio 1999. godine u Srbiji i Crnoj Gori. Rezoluciju koju je usvojio parlament Crne Gore o zabrani negiranja genocida u Srebrenici nije pisana u Podgorici niti u Sarajevu i ona koju je usvojila Skupština Kosova je identična i takva će verovatno biti usvojena i u Hrvatskom saboru i u parlamentu Slovenije, a možda i u Severnoj Makedoniji. Pozivam autore te rezolucije da uporede broj Srba koji je živeo 1991. godine u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Osijeku Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Srebrenici, Bratuncu, Kravicama, Prištini, Prizrenu, Đakovici, Gnjilanu, Uroševcu, Peći sa brojem Srba koji žive danas u tim gradovima i lako će moći da vide nad kojim narodom je izvršen i genocid i etničko čišćenje“, kazao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu