"Humanitarna pomoć od Amerikanaca? To je zlokobno"

Američka humanitarna pomoć je "zlokobna politička šema" kojom se pritiskaju države, izjavio je severnokorejski politikolog Kang Hjon Čol.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/KCNA
Foto: EPA-EFE/KCNA

Da li je Kim Džong Un vakcinisan protiv koronavirusa?

On je to rekao pošto je Južna Koreja savetovala da pomoć u vakcinama i ostala pomoć može da pomogne u saradnji među zemljama.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje je u nedelju kritikovalo ponudu SAD da pomogne s vakcinama, što jasno ukazuje šta vlada te zemlje misli, ocenjuje Rojters.

Kang, koji je visoki istraživac i politikolog provladine Asocijacije za promociju ekonomske i tehnološke razmene, pokazao je niz primera iz sveta u kojima povezuje američku praksu kojom pomoć usklađuje s pritiscima po pitanju ljudskih prava.

"Ovo jasno otkriva da je američka 'humanitarna pomoć' u sprezi sa 'pitanjima ljudskih prava', čime legitimizuju pritisak na suverene države i sprovode svoju zlokobnu političku šemu", napisao je Kang.

Kao primer je pomenuo odbijanje američke pomoći vladi Avganistana, odakle se trupe SAD povlače narednih nedelja.

Severna Koreja nije ničim pokazala da je zanima pomoć od Južne Koreje ili SAD, ali je prihvatila ograničenu pomoć od Kine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu