Rulja uhvatila osumnjičene za ubistvo predsednika Haitija: Krvave ih vukli ulicama VIDEO

Predsednik Haitija Žovenel Moiz ubijen je u četvrtak, a vlasti tvrde da je napad na suprugu i njega izvršila grupa komandosa.

Izvor: B92

Petak, 09.07.2021.

13:27

Rulja uhvatila osumnjičene za ubistvo predsednika Haitija: Krvave ih vukli ulicama VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean Marc Hervé Abélard)

Supruga predsednika je teško ranjena u napadu i lekari se bore za njen život, a grupu napadača činilo je 26 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija.

Na društvenim mrežama objavljen je video-snimak na kome rulja dovodi vojne plaćenike i krvave i pretučene ih vuče kroz sirotinjske četvrti Port-o-Prensa.

Snimak prikazuje kako dvojicu osumnjičenih Kolumbijaca zavezane vuku ulicama. Jedan od muškaraca bio je bez majice i obliven krvlju dok ih građani prate i viču.

Privremeni premijer Klod Žozef, koji bi trebalo da bude smenjen ove nedelje, proglasio je vanredno stanje u zemlji zbog atentata i i preuzeo vlast u zemlji. Međutim, tu odluku osporava čovek kojeg je Moiz imenovao kao svog naslednika, odnosno glavni službenik za koronavirus u zemlji Arijel Anri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: