Već je haos VIDEO

Pred nama je vikend, a već s prvim jutarnjim satima na graničnim prelazima Srbije stvorene su velike kolone.

Izvor: B92

Petak, 09.07.2021.

07:17

Već je haos VIDEO
Printskrin: TV Prva

Najopterećeniji su auto-putevi koji iz Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj.

Sem auto-puteva, pojačan intezitet saobraćaja je i na pravcima koji vode ka Crnoj Gori, saopštio je ranije AMSS.

Na ulazak u Srbiju iz Mađarske, na prelazu Horgoš putnici čekaju dva sata. Oko pola sata, na Gostunu, čeka se na ulazak u Crnu Goru. Ogromna gužva je i na prelazu "batrovci" gde se koloni automobila ne nazire kraj.

Na Gradini ka Bugarskoj su čekanja kraća, oko 10-ak minuta.

Na Preševu ka Severnoj Makedoniji trenutno je samo nekoliko vozila.

Veće gužve se očekuju tokom dana, jer turistički radnici tvrde da će ovaj vikend biti udarni za odlazak na letovanje.
Sinoć od 19 časova do 7 sati jutros na prelazu Horgoš ušlo je oko 20.000 putnika, u 5.500 putničkih vozila i 70 autobusa.

Sa srpske strane na Horgošu se čeka pola sata, međutim da bi se izašlo iz Mađarske na graničnom prelazu Reske treba sačekati oko dva sata.

U koloni su uglavnom putnici sa stranim pasošima, 80 posto su tranzitni putnici koji idu prema Bugarskoj, Turskoj, Albaniji ili Severnoj Makedoniji. Ima i putnika iz Češke koji idu na letovanje.

Preporuka je da se koriste i ostali granični prelazi jer od 23. juna rade svi granični prelazi sa Mađarskom. Sem Horgoša radi još osam graničnih prelaza.

Kolaps u Beogradu

Foto: B92.net
Beograđani i danas muku muče sa saobraćajnim gužvama u prestonici.

Kako je za B92.net rečeno iz Žutog taksija, najveće gužve su na autoputu u pravcu od "Laste" ka Novom Beogradu.
Kako je rečeno za naš portal, zabeležene su velike gužve na uključenjima u ulicama Kruševačka, Ustanička, Voje Ilića, Dušanovačka, Južni bulevar...
Takođe, na petlji kod Franše takođe je saobraćajni kolaps zbog velikog priliva vozila.

Mediji su ranije naveli da je došlo do lančanog sudara kod Dušanovačkog mosta. Intervenisala je i policija, a udes je dodatno otežao odvijanje saobraćaja u tom delu Beograda.

Treba napomenuti da je javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo jutros da se na auto-putu E-75, u blizini petlje Ražanj, u smeru Niš- Beograd, zbog saobraćajne nezgode saobraćaj odvija preticajnom trakom, usled prevrtanja prikolice koja se odvojila od teretnog vozila.

Za saobraćaj su zatvorene vozna i spora traka. Ekipe su na terenu. Putevi Srbije mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na tom putnom pravcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: