Provokacija: Američki ratni brod ušao u Crno more; "Držimo ih na oku" VIDEO

Crnomorska flota Rusije pristupila je praćenju transportno-desantnog broda američke ratne mornarice "Juma“, koji je ušao u Crno more.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 08.07.2021.

18:18

Provokacija: Američki ratni brod ušao u Crno more;
Ilustracija: Shutterstock/Nick Kashenko

"Snage i sredstva Crnomorske flote počele su da prate dejstva brzog transportno-desantnog broda 'Juma' američke mornarice, koji je zašao u vode Crnog mora 8. jula 2021. godine", navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije, preneo je "Sputnjik".

Američki brod je prošao kroz Bosfor i trenutno se nalazi u blizini obale Turske, sledi iz podataka sa portala za praćenje kretanja brodova "Marin trafik". ​Ranije je američka Šesta flota saopštila da se brod kreće prema Crnom moru. Prema izjavi Američke ratne mornarice, brod plovi u Crno more u pomoć saveznicima i partnerima u NATO-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: