Traži se smena Bisere Turković: "Žrtva je žrtva, nije ginuo samo jedan narod"

Članovi Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice traže smenu ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2021.

10:54

Traži se smena Bisere Turković:
EPA-EFE Andrej Cukic

Takva reakcija je usledila nakon njene inicijative da 11. jul bude proglašen danom žalosti.

Predsednik ove organizacije Branimir Kojić rekao je u izjavi za Srnu da u proteklom ratu nije ginuo samo jedan narod, pa da samo njemu bude posvećen dan žalosti.

"Zbog samovolje Turkovićeve, nepoštovanja svih žrtava i kontinuiranog saminicijativnog neovlaštenog delovanja, tražimo od naših predstavnika u Savetu ministara da pokrenu inicijativu za njenu smenu i tako pokažu porodicama poginulih da se niko ne sme poigravati našim žrtvama i vređati njihove porodice, niti naše žrtve minimizirati, a druge veličati. Žrtva je žrtva - ma kom narodu pripadala", naveo je Kojić.

Inicijativu Turkovićeve ocenio je tendencioznom i usmjerenom na vredjanje i omalovažavanje srpskog naroda i njegovih žrtava.

Ističe da Turkovićeva to konstantno čini, kršeći ovlašćenja i pokušavajući da uzurpira određene nadležnosti i da kreira istoriju kakva njoj odgovara, bez obzira što je činjenice demantuju.

"Ovo jasno pokazuje zlonamernost i da nije dorasla funkciji koju obavlja, odnosno da je zloupotrebljava, što treba sankcionisat", naveo je Kojić.

Turkovićeva je samoinicijativno od ambasadora i diplomatskih predstavnika BiH tražila da na Dan sećanja na srebreničke žrtve zastave na predstavništvima budu spušten na pola koplja.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je od ambasadora BiH iz Republike Srpske tražio da to ne čine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: