Moskva o sajbernapadu na Ameriku: "Mi sa tim nemamo veze"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Rusija nema nikakve veze sa sajbernapadom na Ameriku.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2021.

14:44

Moskva o sajbernapadu na Ameriku:
Foto: Depostiphotos/matwey

"Naravno, mi ne raspolažemo nekim detaljnim informacijama o tome. Možemo samo da ponovimo da šta god tamo da je bilo, a mi ne znamo šta je konkretno bilo, to ni na koji način nema veze sa zvaničnom Moskvom", rekao je Peskov.

Pritom je primetio da u poslednje vreme izlazi mnogo vesti koje se pojavljuju bukvalno svaki dan, a tiču se različitih sajbernapada i njihove navodne veze sa Rusijom.

On je uveren da je "većina tih informacija potpuna laž".

Ranije je američka agencija "Blumberg" objavila da su hakeri, navodno povezani s Rusijom, prošle nedelje hakovali sajt Nacionalnog komiteta Republikanske partije SAD.

Ruska ambasada u SAD je reagovala, ističući da su te tvrdnje - izmišljotina.

Zapad je više puta optuživao Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari i sajbernapade. Rusija je negirala sve optužbe, navodeći da zapadne zemlje nisu predočile nikakve dokaze.

Moskva je takođe više puta izjavila da je spremna za dijalog o sajberbezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: