Ko je sad gađao Amerikance?

Na aerodrom u Erbilu na severu Iraka u utorak je izvršen napad dronovima kojim je ciljana američka vojna postaja, saopštile su kurdske snage bezbednosti.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2021.

07:13

Ko je sad gađao Amerikance?
Foto: Depositphotos/ stillfx

U američkom konzulatu i Iračkom Kurdistanu oglasile su se sirene, a nakon napada su suspendovani letovi, prenosi Rojters.

U saopštenju Pentagona se navodi da eksplozije koje su izazvane tokom napada dronova nisu izazvele strukturalnu štetu, kao da nije bilo ni ranjenih ni poginulih.

Ovaj napad dogodio se samo dan posle raketnog napada na vazuhoplovnu bazu Ain al-Asad u kojoj su stacionirane američke snage i američka ambasada u Bagdadu.

Napadi na bazu Erbil dronovima sa eksplozivom izvršeni su i u aprilu, a česti su raketni napadi na američke vojne postaje u Iraku i na ambasadu SAD u Bagdadu.

Američka administracija za ove napade krivi šiitske pro-iranske frakcije koje dejstvuju u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: