"Iznenađujuće mi je jedino da je Podgorica bila revnosnija od Prištine" VIDEO/FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije izjavio da je zahvalan Metjuu Palmeru i zvaničnicima Ambasade SAD što u Prištini na tome što insistiraju na formiranju ZSO.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Pročitajte još:

UŽIVO Vučić u poseti bolnici "Sveti Sava"; "Strah me je i da gledam....Ovo je rols rojs"

Vučić otkrio: "Imaćemo teško pogoršanje već na leto. Plašim se novih sojeva" VIDEO

"Nisam siguran da će to neko hteti da čuje u Prištini. To njih ne zanima", rekao je Aleksandar Vučić.

Upitan da prokomentariše činjenicu da se u kosovskoj skupštini danas raspravlja o rezoluciji o Srebrenici, odgovorio je da je i sam upozorio da će, nakon što je takva rezolucija usvojena u Crnoj Gori, krenuti poplava tih rezolucija i pritisaka da su Srbi ti koji su počinili genocid i da ih okrive.

“Iznenađujuće mi je jedino da je Podgorica bila revnosnija od Prištine”, dodao je Vućić.

Priština usvojila rezoluciju o Srebrenici
"Sa takvim rezolucijama će se nastaviti. Možemo da izbegnemo u nekim parlamentima zahvaljujući prijateljskim odnosima, a neki će nastaviti sa političkim iživljavanjima nad Srbima", rekao je Vučić, prilikom obilaska specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti Sveti Sava u Beogradu, gde je otvorena nova sala za neurointervencije.

On je rekao da ima mnogo onih u Srbiji koji bi želeli da je Beograd pretekao Podgoricu, "srećom nisu još na vlasti".

Dolazak nekadašnjeg glavnokomandujućeg NATO u vreme bombardovanja SRJ Veslija Klarka u Prištinu predsednik Srbije je kratko prokomentarisao: “Dolazak Klarka ne komentarišem.”

"Oni tamo imaju faktičku vlast na terenu i šikaniraju Srbe na terenu, ali ako mi kažete da će oni da naprave neku vojsku, jaku, to je toliko slabo u odnosu na nas…Imaju ljudske resurse i ništa više. Mi idemo napred, bilo kakve nestabilne situacije oterale bi investitore, a nama je to najvažnije, tj. samo bi mi izgubili", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu