Vučić posetio bolnicu "Sveti Sava"; "Strah me je i da gledam... Ovo je rols-rojs"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2021.

07:46

Vučić posetio bolnicu
INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs

Vučić je obišao novu salu za neurointervencije u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a sa njim je u obilasku bio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Rukovodstvo bolnice "Sveti Sava" objasnilo je predsedniku Srbije da naša zemlja sada ima salu koju do sada nije imala.

Gledao je instrumente u toj sali. "Strah me je i da gledam", rekao je predsednik Srbije nakon što mu je pokazana najsavremenija mašina za dijagnostikovanje cerebrovaskularnih oboljenja.

Obraćajući se medijima rekao je da je najsavremenija mašina koštala 1,2 miliona evra i da je izuzetno ponasan na to, kao i na sve lekare i ostalo medicinsko osoblje iz te bolnice.

"Niko je na prostoru bivše Jugoslavije nema, nema čak ni Bugarska, ni Rumunija. Imaju je u Beču i Istanbulu. Ovo je rols-rojs u medicini", istakao je on i zahvalio se svim radnicima.

Istakao je i da je ponosan na ulaganja u zdrastvo i da je ono jedan od osnovnih stubova države za koji se izdvaja više od četvrtine budžeta. On je odgovarajući na novinarska pitanja, nakon obilaska bolnice "Sveti Sava" rekao da upravo zato i napredujemo.

"Pre devet godina bili smo van liste od 35 zemalja, danas smo 18 na listi od 35 zemalja i grabimo napred. U zlatnoj sredini smo, a polako ćemo mnoge da prestižemno, čak i mnoge koji su u EU. Ne razumem šta je zamerka jer ulažemo u zdravstvo", rekao je Vučić.

Kako je rekao, mnogi zameraju da se grade "kutije", a u stvari grade se najsavremenije bolnice sa najsavremenijom opremom i sa svim onim "što nismo mogli da sanjamo da ćemo praviti". "Ponosan sam na to. Neki su ugradili linoleum u lift i hvalili se. Uskoro krećeno sa izgradnjom Doma zdravlja u Borči. Zdravstvo je suština životnog standarda, tu dovodimo naše roditelje, decu, pa i nas", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: