Incident u Bujanovcu: Pocepana srpska zastava; Iskrivljen i krst VIDEO

Na ulazu u selo Žuželjevac kod Bujanovca nepoznate osobe oštetile su jarbol i pokidale srpsku zastavu.

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2021.

18:07

Incident u Bujanovcu: Pocepana srpska zastava; Iskrivljen i krst VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/vaximilian

Vandali su iskrivili i krst na letnjikovcu ispod koga je crkveni bunar. U policiji u Vranju nam je potvrđeno da intezivno tragaju za počiniocima.

"Krst je bio skroz savijen naniže, pokidana je svetiljka koja je bila oko njih. Jedan reflektor koji je bio na bunaru je polomljen skroz. Zastava je skinuta i bačena tamo", rekao je Čedomir Đorđević predsednik MZ Žuželjevac.

Pretpostavlja se da je bilo nekoliko vandala i da su se popeli kako bi iskrivili krst. Uništili su sve svetleće trake oko ovog objekta.

Letnjikovac na ulazu u Žuželjevac je mesto gde meštani na povratku sa poljskih radova svrate da odmore a uveče je mesto gde se mladi okupljaju.

"Ovde se sva omladina skuplja, i iz susednog sela jer nemaju gde drugo da izlaze", rekao je Boban Aleksić iz Crkvenog odbora Žuželjevac

U policijskoj upravi u Vranju nam je potvđeno da je urađen uviđaj, da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da se za počiniocima intezivno traga.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: