Utorak, 06.07.2021.

09:12

"Nije u redu da kažu za Tačija da je američki pas"

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani kazala je da niko ne bi trebalo da kaže za Hašima Tačija da je "hrt Amerikanaca", uprkos razlikama u stavovima.

Izvor: B92, Gazeta Ekspres

Foto: EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Ona je u intervjuu za "Der Špigel" da je on bio predsednik i premijer u "istorijsko vreme" i istakla da odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama ne zavisi od ljudi u politici.

"Uprkos svim političkim razlikama koje smo možda imali sa Tačijem, niko ne bi trebalo da kaže za njega da je 'američki hrt'. Tači je bio predsednik i premijer. Što se tiče odnosa sa SAD, mi imamo posebnu vezu koja nas drži zajedno. Ne zaboravljamo ulogu Amerikanaca na Kosovu 90-ih godina", kazala je ona za "Der Šigel", a prenosi Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

22 h

Podeli: