Porast broja novozaraženih, ali pad broja umrlih

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 110 novih slučajeva koronavirusa od 7.881 testiranog uzorka, a preminula je jedna osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2021.

15:00

Porast broja novozaraženih, ali pad broja umrlih
Foto: Profimedia

Hospitalizovana je 281 osoba, od kojih se 11 nalazi na respiratoru.

U Srbiji je dosad registrovano 716.983 pozitivnih na koronavirus od 4.450.741 testiranih.

Od posledica infekcije preminulo je 7.059 pacijenata, a procenat smrtnosti je 0,98.

Najviše zaraženih, po poslednjim podacima, je u Beogradu - 21 osoba, u Čačku je otkriveno 18 novoobolelih, u Novom Pazaru 11, u Vranju 7, u Gornjem Milanovcu 6, u Zaječaru 6, u Temerinu 6 i u Paraćinu 5 zaraženih kovidom 19. U ostalim naseljenim mestima zabeleženo je manje od 5 pozitivno testiranih na koronavirus. Stručnjaci svakodnevno apeluju, pre svega na mlađu populaciju, da se vakciniše, jer je to jedini način da se izborimo sa epidemijom koronavirusa. Kako kažu, leto ne sme da bude izgovor za izbegavanje primanja vakcine, jer ćemo u suprotnom na jesen imati negativne posledice takvog ponašanja.

Imunolog Dušan Popadić rekao je da je trenutna epidemiološka situacija lakša nego pre nekoliko meseci, ali da možemo da očekujemo da je ovo zatišje pred buru. Popadić je apelovao na mlade da iskoriste leto da se vakcinišu i dodao da ne treba strahovati od vakcine, već od bolesti.

U Srbiju je danas stigla nova, redovna isporuka vakcina protiv koronavirua kompanija "Fajzer" i "Biontek". Stiglo je 32.760 doza koje su dopremljene u Institut "Torlak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: