I posle Lovena, Loven

Kandidat za novog premijera Švedske, ultra-desničar Ulf Kristerson saopštio da odustaje od pokušaja da formira vladu nakon pada vlade levog centra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.07.2021.

13:38

I posle Lovena, Loven
Tanjug/Stina Stjernkvist / TT via AP

"Parlamentarni uslovi za formiranje nove vlade desnog centra ne postoje", potvrdio je Kristerson na konferenciji za novinare.

Nakon toga, vršilac dužnosti premijera Švedske Stefan Loven dobio je mandat da još jednom pokuša da formira novu vladu, saopštio je danas predsednik parlamenta Andreas Norlen.

On je rekao da će je moguće da se o novoj vladi glasa sledeće nedelje, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: