Vrhovni sud preporučio vladi: Legalizujte marihuanu

Vrhovni sud Meksika saopštio je da bi vlada i Kongres trebalo da legalizuju konzumiranje marihuane.

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2021.

07:55

Vrhovni sud preporučio vladi: Legalizujte marihuanu
Foto: depositphotos/karnauhov

Ukoliko bi se to i dogodilo, Meksiko bi postao najveće legalno tržište marihuane na svetu.

Ovom preporukom Vrhovnog suda Meksika vrši se dodatan pritisak na Senat da odobri zakon o legalizaciji, koji je nakon izmena na čekanju u Kongresu.

Ukoliko bude usvojen ovaj zakon, koji podržava i administracija predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, to bi bio veliki pomak za Meksiko, gde već godinama besni nasilje između sukobljenih narko-kartela i potencijalno veliko tržište za američke i kandske uzgajivače marihuane, prenosi Rojters.

"Veliki dan za ljudske slobode. Pravo na slobodan razvoj ličnosti je konsolidovano u slučaju legalnog konzumiranja marihuane", ocenio je sudija Vrhovnog suda Arturo Zaldivar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: