"Videćete ko je vera, a ko nevera" VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros venac na Spomenik kosovskim junacima, koji se nalazi na centralnom gradskom trgu u Kruševcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2021.

07:19

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Srpski duh je nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo", kazao je Vučić tokom obraćanja građanima.

On je poručio u Kruševcu da Srbija danas slavi Vidovdan kao pobednik, kao narod, država koji su se iz poraza uzdigli, naučili lekcije, zapamtili greške, ali pre svega kao slobodni i ponosni ljudi.

Vučić je, u obraćanju u Kruševcu nakon polaganja venac na Spomenik kosovskim junacima,poručio da ono što je danas najvažnije je to da Srbija koju su hteli da ubiju i zatru na Vidovdan 1389. ne samo da nije umrla, već je mnogo puta posle toga rađana, i ona danas nije samo nebesko carstvo junaka.

"Dan koji predstavlja simbol veličine našeg naroda, dan koji je u našim porazima pokazivao koliko smo veliki iako brojčano mali. Posebno sam srećan što sam u Kruševcu na 650 godina od osnivanja Lazarevog grada, što mogu da kažem da Srbiju i tada kada su mislili da su je pokorili nisu, jer srpski duh je nepokolebiv i nikada nije ustuknuo“, poručio je on.

Vučic je naglasio da Kruševac pokazuje da je moguće opstajati, postojati i biti zagledan u budućnost.

"Pokazujete kako možemo da se sećamo naših kosovskih korena, teškog života i kako život možemo da menjamo", naglasio je on.

Vučić je istakao da Srbija danas snaži i jača svakog dana. Srbija je, dodaje, za razliku od drugih zemalja slobodna i slobodarska zemlja i u njoj ne odlučuje niko osim njenih građana.

On je istakao da Srbija nema razloga da se stidi.

Govoreći o kosovskim junacima, kazao je da je njihov strašni kraj, "bio za nas početak".

"Nadamo se generaciji dece koja neće ratovati i ginuti i to je naša obaveza. Oni su svoje živote dali da bismo mi živeli slobodno", objasnio je predsednik Srbije.

On je istakao da moramo da okončano sve sukobe i na njih stavimo tačku.

"Sloboda je sveta, ali je svet i mir i da najviše vrede zajedno... Srpski narode na KiM, neka vam je srećan Vidovnik, neka vam je srećan praznik. Videćete ko je vera, a ko nevera, ko će da štiti, a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju", kazao je Vučić.

Polaganju venca prisustvovale su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Trpavčević, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, Grada Kruševca.
Podsećanja radi, premijerka Ana Brnabić i ministri danas su u Kruševcu, povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada, gde je u toku posebna sednica Vlade. Sednici prisustvuje i predsednik Vučić.

Vučić će, nakon toga, obići i obnovljeni Dijagnostički centar.

Premijerka Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović će prepodne prisustvovati prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka, u Biznis inkubatoru na Jasičkom putu.

Predsednici Vlade će popodne biti uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje Grada Kruševca.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević održaće sastanak sa predstavnicima ratnih vojnih invalida u zgradi Gradske uprave, a kasnije i uručiti donaciju Gerontološkom centru, nakon čega će posetiti Centar za osobe sa invaliditetom. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obići će JKP "Gradska toplana", ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetiće Medicinsku školu u Kruševcu, nakon čega će prisustvovati potpisivanju ugovora o izgradnji vrtića u zgradi Gradske uprave.

Ministarka pravde Maja Popović posetiće Vaspitno-popravni dom Kruševac, a ministarka privrede Andjelka Atanasković obići će Stari aerodrom, pa čće prosustvovati otvaranju nove fabrike "Obilićevo" u Jasikovcu, Perunovac.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar finansija Siniša Mali obići će park "Slobodište" i Šarengrad – dino park, dok će ministar omladine i sporta Vanja Udovičić položiti kamen temeljac za stadion "Jedinstvo". Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obići će novu kovid-bolnicu Parunova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: