Ursula Fon der Lajen pisala Kurtiju: Hitan sastanak - što pre

Predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen poručila je Aljbinu Kurtiju da je neophodno da se sledeći sastanak u okviru dijaloga održi što je pre moguće.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.06.2021.

19:06

Ursula Fon der Lajen pisala Kurtiju: Hitan sastanak - što pre
Foto: EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Fon der Lajenova je, u ime Evropske unije, Kurtiju uputila čestitke za imenovanje na mesto premijera, naglasivši da je neophodno da se sledeći sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga održi "što je pre moguće", prenosi Ekonomija onlajn.

Ona u pismu, takođe, ističe da će nastaviti da se zalaže za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova.

"Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i želim vam uspeh u vašem mandatu. Želimo da Kosovo brže napreduje na evropskom putu i nastavićemo da podržavamo napredak postignut u reformama. Zalagaću se i dalje da se donese pozitivna odluka u procesu liberalizacije viznog režima, znajući kolika je važnost ovog pitanja za građane Kosova", navodi se u pismu Ursule fon der Lajen.

Predsednica Evropske komisije potvrdila je da pozdravlja posvećenost premijera Kurtija konstruktivnom uključivanju u dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Fon der Lajen je istakla i da je neophodno da se sledeći sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga održi što je pre moguće jer je to, kako je navela, "od suštinskog značaja za napredak na evropskom putu Kosova i Srbije".

"Radujem se zajedničkoj saradnji na unapređenju odnosa između EU i Kosova," poručila je visoka zvaničnica EU.

U pismu se navodi i da EU stoji uz tzv. Kosovo u borbi protiv pandemije koronavirusa i da podržava ekonomski oporavak kroz ekonomski i investicioni plan za zapadni Balkan usvojen u oktobru 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: