Grad veličine jajeta pogodio Ivanjicu: Ispaljeno oko 100 raketa FOTO

Jako nevreme protutnjalo je kroz ivanjički kraj, grad je pogodio sedam mesnih zajednica.

Izvor: B92

Subota, 26.06.2021.

16:25

Grad veličine jajeta pogodio Ivanjicu: Ispaljeno oko 100 raketa FOTO
Foto: RINA

Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama.

"Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i tensike loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta", izjavio jeza RINU Ivan Stišović iz sela Katići.
Foto: RINA
U ostalim selima, padao je sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima prilinjena veća materijalna šteta.

"Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna", kaže Rade Ćirović.
Foto: RINA
Prema prvim infiomacijama sa terena, protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija.

"Ispaljeno je oko 100 raketa i strelci su upeli da razbiju gradonosne oblake, na taj način pričinjena je znatno manja materijalna šteta. Nakon prijava građana znaćemo kolika je tačno šteta na zasadima voća, a ekipe će svakako obići teren i proveriti stanje na putnoj infrastrukturi ", izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: