Vučić o Kurtiju: "On misli da je svet rođen kad je pobedio na izborima"

Aleksandar Vučić istakao je danas da iz izjava Aljbina Kurtija shvata da on ne razume realnost u potpunosti.

Izvor: B92

Subota, 26.06.2021.

10:55

Vučić o Kurtiju:
Foto: Profimedia

Vučić je rekao da Kurti misli da je svet rođen onda kada je on pobedio na izborima na KiM, i ponovio da je važno da se razgovara, ali da u Prištini ne žele kompromis.

Na pitanje povodom Kurtijeve izjave francuskom "Mondu" da on i dalje Kosovo smatra teritorijom koju Srbija jednoga dana mora da vrati, Vučić je rekao da iz takvih izjava shvata da Kurti ne razume realnost u potpunosti.

"Ja razumem i zato ne govorim da su stvari idealne, divne po nas. Plašim se da on ne razume da stvari nisu sjajne ni za njih. Zato je važno da postignemo kompromis, ali ga on ne želi. On misli da je svet rođen kada je on pobedio na izborima", rekao je Vučić novinarima u Rudnoj Glavi.

Kako je rekao, biće mnogo teško razgovarati i uraditi bilo sta sa takvim stavom druge strane.

"Ali, važno je da mi pokažemo ozbiljnost, odgovornost i posvećenost, to je važno", ukazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: