"Tači je tražio da ga zamenim"

Bivša predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku rekla je da joj je nekadašnji predsednik privremenih institucija Hašim Tači tražio da ga zameni na toj funkciji.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

11:28

Foto: EPA-EFE/JERRY LAMPEN

On je podneo ostavku kada je potvrđena optužnica protiv njega pred Specijalnim sudom za ratne zločine biše OVK u Hagu.

"O tome smo pričali pre godinu dana. Malo je nekorektno sa moje strane što pričam o tome", rekla je Čitakuova na TV Kljan Kosova i dodala da je odbila tu ponudu, jer joj je izgledalo nemoralno da je u tom trenutku prihvati, prenosi Ekonomija online.

"To pitanje je pokrenuto i moj odgovor je bio ne, jer sam političku i institucionalnu karijeru izgradila radom i činilo mi se izuzetno teško, posebno zbog mog odnosa s predsednikom Tačijem, da sednem u tu fotelju dok se čeka objavljivanje optužnice i kada je postalo jasno da će optužnica biti potvrđena. To mi se činilo nemoralnim", rekla je Vljora Čitaku.

Govoreći o Specijalnom sudu, ona je kazala da se tamo sudi tzv.OVK a ne pojedincima, kao i da su pritvoreni Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići jer su lideri te paravojne formacije.

Čitakuova je dodala da se neće na konvenciji Demokratske partije Kosova (DPK) 3. jula kandidovati za predsednicu stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: