Nakon Vučićeve "prozivke", javila se ministarka: Ja sam bila protiv

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović izjavila da se "striktno protivila" bilo kakvoj donaciji vakcina kojima ta zemlja raspolaže.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.06.2021.

08:00

Nakon Vučićeve
xload/depositphotos

Crna Gora donirala je, podsetimo, vakcine protiv koronavirusa Kosovskim bezbednosnim snagama.

Borovinić Bojović je za Sputnjik rekla da je bila izričito protiv ove donacije, jer je, kako je navela, Crna Gora teškom mukom došla do vakcina za svoje građane.

"S obzirom na to da smo u decembru zatekli nula vakcina i nula vakcinisanih, samo mi znamo kako smo mukotrpno dospeli do vakcina za trećinu punoletnih građana koji su vakcinisani prvom dozom i više od četvrtine koji su potpuno imunizovani. Donacija vakcina ka eksternim faktorima, u trenutku kad se i dalje borimo za vakcine koje smo ugovorili, nije prihvatljiva", poručila je ministarka.

Borovinić Bojović je naglasila da bi apsolutni prioritet trebao da bude zdravlje građana Crne Gore.

"Bilo bi odlično kad bismo dospeli u situaciju da doniramo vakcine, ali to trenutno, nije slučaj. Dakle, moj stav je jasan - protiv sam bilo koje donacije vakcina", podvukla je Borovinić Bojović.

Ministar odbrane u vladi privremenih institucija samouprave u Prištini Armend Mehaj saopštio je u utorak da je Crna Gora donirala 400 doza vakcina protiv korona virusa pripadnicima KBS.

Donaciju vakcina iz Crne Gore Kosovskim bezbednosnim snagama juče je komentarisao i predsednik Srbije ALeksandar Vučić.

"Zar te vakcine niste mogli da dajete albanskom narodu na Kosovu? Što morate da ih date KBS, koja je formirana uz kršenje rezolucije UN. To radite tek da biste ponizili Srbiju. To radi ministarka zdravlja koja je dolazila da moli u Beogradu za vakcine kada vakcinu nisu imali", ukazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: