Vesna Pešić kritikovala žrtve iz Petnice: "E da neće da prijavi, za mene je to najgore. Nemoral" FOTO

Slučaj seksualnog zlostavljanja u Petnici privukao je veliku pažnju javnosti.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

10:27

Vesna Pešić kritikovala žrtve iz Petnice:
Ilustracija: Deposit photos/kmiragaya

Naime, pet žena u ispovesti otkrile su da ih je muškarac obeležen samo sa "S" seksualno zlostavljao, a prethodno im je predstavljen kao veliki autoritet.

One su u razgovoru za “Vreme” opisale nasilje sa kojim su se navodno susrele. Navedeno je da je reč o prinudi maloletnih i tek punoletnih devojaka na fotografisanje bez odeće, kao i da su primoravane da piju alkohol.

Član Upravnog odbora Petnice Andrej Starović jutros je u razgovoru za TV Prva prokomentarisao ove slučajeve i kazao da ovu priču "vidi kao svinjariju". On je dodao da ovo "nije smelo da se desi" u Petnici.

Tema je privukla i brojne komentare na društvenim mrežama, a veliku pažnju privukao je tvit nekadašnje političarke Vesne Pešić.

Naime, ona je na Tviteru kritikovala devojke zato što to nisu učinile ranije.

"E da neće da prijavi, za mene je to najgore. Čist nemoral, a njima to ne smeta. Ali brate i maloletnice moraju imati neki stav, još kako moj unuk ima stav sa 12 godina. A ove sa 16 nemaju, nego se slikaju gole. Neću za takve stvari nikoga da amnestiram“, navela je Vesna Pešić na Tviteru.

Njen odgovor izazvao je negativne reakcije i kritike Pešićeve, jer se navodi da su bile mlade.

"Vidi se iz mojih tvitova da sam mislila da je reč o devojkama od 16 i 17 godina, a ne o deci od 12. Potcenjivanje je misliti da devojke od 16 i 17 nisu u stanju da reaguju i da predatora prijave. Nisam čitala tekst, otuda može biti greška", istakla je ona.

Podsećanja radi, Pešićeva je 2019. pozvala poslanike da tada ne glasaju za usvajanje "Tijaninog zakona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: