Oluja, grad, isčupano drveće - to je bilo u Čačku FOTO

Čačak i okolinu juče popodne je zahvatilo nevreme praćeno jakim vetrom i grmlavinom.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

07:15

Oluja, grad, isčupano drveće - to je bilo u Čačku FOTO
Foto: RINA

Od siline udara počupane su grane drveća na gradskom području, prenosi agencija RINA.

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Vetar je obarao drveće i grane, a grad je pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama.

Olujno nevreme najviše problema je pričinilo u selu Vranići. Vetar je iz korena iščupao hrast, koji je blokirao lokalni put. Na mesto događaja izašli su pripadnici Sektora za vanredne situacije grada Čačka.
Foto: RINA
"Taj pravac bio je potpuno van funkcije, pa bi meštani bili prinudjeni da koriste alternativne puteve. U rešavanju ovog problema su nam pomogli Kinezi koji su angažovani na izgradnji autoputa. Udruženim angažovanjem uspeli smo da uklonilo drvo sa puta i zaista smo im zahvalni na velikoj pomoći. Ostalo je da dodju ekipe iz JKP Komunalac i operu put od blata i granja", izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Bratislav Zečević.

Hrast iščupan pod naletom olujnog vetra prouzrokovao je kvar i na električnoj mreži, pa su meštani okolnih sela ostali bez napajanja električnom energijom.

Nadležne ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara, kako bi svi korisnici što pre dobili električnu energiju.

Nevreme je zahvatilo i opštine Lučani i Ivanjica.

Jaka, obilna kiša i grad juče popodne pali su i na teritoriji opštine Nova Varoš. Nevreme je pričinilo materijalnu štetu na zasadima voća i povrća, kao i u pojedinim malinjacima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: