Jeremić sa saradnicima došao kod Vučića, prošli kao "hvalisavi zečići"? FOTO

Rukovodstvo Narodne stranke predvođeno Vukom Jeremićem pojavilo se danas u Predsedništvu Srbije na Andrićevom vencu.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

13:30

Jeremić sa saradnicima došao kod Vučića, prošli kao
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

U Predsedništvo su, sa Jeremićem, došli i Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić, nakon što ih je, kako tvrde, predsednik Aleksandar Vučić juče "javno pozvao na tuču".

U saopštenju, Jeremić dalje tvrdi da je Vučić sišao na prijavnicu zgrade, u navodno rastrojenom stanju, okružen brojnim obezbeđenjem, da mu "uneo u lice" i počeo da ga vređa. Sa druge strane, navodi se da je predsednik Vučić sišao sam pred njih, bez ikakvog obezbeđenja i pozvao ih da ispune ono što obećavaju - "ako smeju, da ga linčuju".

Vučić im je rekao da su "lopuže i najgori kriminalci", a Jeremić tvrdi da se posle nekoliko minuta Vučić okrenuo i otišao.

Na situaciju iz predsedništva reagovali su na Tviteru Dejan Vukelić, urednik "Objektiva", kao i Milenko Jovanov, potpredsednik SNS. Oni su imali drugačije viđenje situacije od onoga kako je to opisao Jeremić.

"Slika govori drugačije. Meni ovde Vučić izgleda kao Ivan Drago pre meča sa Apolom Kridom, a Jeremić kao ona mačka iz Šreka", napisao je Vukelić na društvenoj mreži Tviter.

Jovanov je, sa druge strane, stihovima pesme za decu "Hvalisavi zečići" pesnikinje Desanke Maksimović, i to opisao današnje dešavanje.

"Dakle, tačku na priču o revanšizmu koju je smislio Jeremić danas je stavio Vučić po sistemu:

U tom nešto šušnulo,

Negde ispod grana,

Razbegli se zečevi

Na stotinu strana", napisao je on.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević prokomentarisao je dolazak funkcionera Narodne stranke Vuka Jeremića, Borislava Novakovića i Vladimira Gajića u Predsedništvo Srbije, gde su, kako je naveo Vučević, hteli da napadnu predsednika Aleksandra Vučića.

"Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše". A "junaci" ove današnje komedije koju su sami napravili upadom u Predsedništo Srbije su Vuk Jeremić, Bora Solunac Novaković i Vladimir Gajić. I sada je potpuno jasno kakve su to "junačine", i kakva je to banda lažova i kriminalaca koja se ispred kamera svojih medija busa u prsa, a kada izađu među ljude plaše se sopstvene senke", napisao je.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić današnjom provokacijom i dolaskom ispred Predsedništva Srbije na delu pokazao svoju uličarsku politiku u kojoj, umesto programa, nudi nasilje, pretnje i zastrašivanje.

"Jeremić je danas na delu pokazao kako izgleda politika revanšizma koju zagovaraju on i njegovi saradnici i kako bi se fizički obračunavali sa svima sa kojima se ne slažu", navela je Mihajlović u Kraljevu na pitanje novinara da prokomentariše današnje ponašanje Jeremića.

Potpredsednica Vlade Srije ocenila je da to, ipak, nije Srbija koju žele njeni građani.

"Zato i nemaju podršku građana jer niko ne želi da živi u zemlji u kojoj se politika vodi nasiljem i uličarskim ponašanjem”, rekla je ona.

i Pokret socijalista (PS) reagovao je danas zbog dolaska lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i članova njegove stranke u Predsedništvo, uz ocenu da je Jeremić time pokazao kako bi Srbija izgledala da je on na vlasti.

U saopštenju dostavljenom medijima, PS navodi da Jeremić i njegova grupa nisu uspeli da obave posao po koji su došli u Predsedništvo i poručuje da se 5. oktobar više neće ponoviti.

"Sigurni smo da su Priština, kojoj je Jeremić puno pomogao u separatizmu i šiptarski lobisti u njegovoj organizaciji, danas ponosi na svog velikog prijatelja, ali su i građani Srbije ponosni na svog predsednika Aleksandra Vučića. Oni su ti koji će birati vlast na izborima na koje ove kukavice ne smeju da izađu", navodi se u saopštenju te stranke.

Inače, Vučić je juče odgovarajući na pitanja novinara, u vezi sa najavama Jeremića o političkom revanšizmu, rekao da kompletno rukovodstvo Narodne stranke, može da proba da linčuje njega jednog, ali ne i da diraju obične, nedužne ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: