Rusi zasuli Britance bombama, a onda zapretili: Sledeći put gađamo metu VIDEO

Federalna služba bezbednosti Rusije je objavila snimak incidenta sa britanskim razaračem "HMS Defender", koji je ilegalno ušao u ruske vode u Crnom moru.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 24.06.2021.

21:21

Default images

Na snimku se vidi da posada broda više puta zahteva da strana plovila napuste područje, a zatim otvaraju vatru.

"Ispalite plotun upozorenja! Ispalite plotun upozorenja! Pali!", naređuje glas sa snimka.

Nakon što je ruski brod otvorio vatru, lovac-bombarder Su-24M je da bi dodatno pokazao Britancima šta ih čeka, bacio bombe u pravcu plovila.

Šef ruske delegacije za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja na pregovorima u Beču Konstantin Gavrilov upozorio je Veliku Britaniju da bi u sledećoj situaciji, sličnoj incidentu sa razaračem u Crnom moru, bombe mogle da gađaju metu, a ne pravac kretanja.

"Nemoguće je sakriti uznemirenost zbog saopštenja Ministarstva odbrane Velike Britanije da je pomenuti razarač navodno realizovao 'miran prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine'. Primoran sam da upozorim bivšu 'kraljicu mora' da se sledeći put, ukoliko bude doneta takva odluka, neće bombardovati pravac kretanja, nego meta“, rekao je Gavrilov govoreći na plenarnoj sednici foruma OEBS-a za saradnju u oblasti bezbednosti.

Takođe je podsetio na izjavu bivšeg državnog sekretara SAD Henrija Kisindžera da je Rusija „dobra, gostoljubiva, dobronamerna, ali nepobediva“, istakavši da to istorija potvrđuje preko hiljadu godina.

„Takođe bih preporučio zapadnim stratezima da se okrenu Bibliji u kojoj je napisano: 'Ne pretite i sami se nikoga ne bojte'“, poručio je diplomata.

Razarač „Defender“ Ratne mornarice Velike Britanije narušio je juče državnu granicu Rusije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent. Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: