"Zapad je prešao sve crvene linije"

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev rekao je danas da je Zapad prešao sve crvene linije.

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 24.06.2021.

12:30

Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

U Belorusiji je sprečen scenario "obojene revolucije", rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, neke zapadne države su u bukvalnom smislu prešle sve crvene linije u pokušaju da potkopaju pozicije legitimne vlade i unaprede sopstvene štićenike na vladajuće pozicije.

"Mislim pre svega na američke građane koji su pripremali atentat na beloruskog lidera", istakao je sekretar Saveta bezbednosti.

Istovremeno, Patrušev je na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti rekao da neonacisti u Ukrajini zapravo diktiraju svoju volju vlastima i pokreću napade na susedne države.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina sve su rasprostanjeniji takozvani hibridni ratovi koji često donose više patnje narodima nego tradicionalni sukobi.

"Primeri su pred našim očima. U Ukrajini su 2014. godine spoljne sile u cilju nasilne smene vlasti akcenat stavile na neonaciste i danas vidimo kako oni faktički nameću vlastima svoju volju i čak pokreću napade u susedne države. Na primer, vlasti u Belorusiji su ih primetile i neutralisale", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: