Ništa, ali nastaviće se...

Na današnjem sastanku lideri stranaka parlamentarne većine u Crnoj Gori nisu uspeli da se dogovore.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

20:44

Ništa, ali nastaviće se...
Shutterstock/ smith371

Sastanak je održan nakon krize vlasti u Crnoj Gori koja je eskalirala opozivom ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i usvajanjem nove Rezolucije o Srebrenici.

Učesnici sastanka su dogovorili nastavak razgovora, preneli su crnogorski mediji.

Na sastanak su došli svi politički lideri, osim predsednika Skupštine Alekse Bečića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića, koji su ranije podržali aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića. Oni su na sastanak poslali svoje izaslanike.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Nebojša Medojević (PzP), Miodrag Lekić (Demos), Boris Bogdanović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija), Miloš Konatar (URA), Srđan Pavićević (Civis), Danilo Jokić i Dušan Slijepčević (Ujedinjena Crna Gora), preneo je Tanjug navode podgoričkih medija.

Sastanak su organizovali lideri Demosa i SNP-a, Miodrag Lekić i Vladimir Joković.

Premijer Zdravko Krivokapić nije pozvan na sastanak.

Politička kriza u Crnoj Gori eskalirala je usvajanjem nove rezolucije o Srebrenici i opozivom ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici.

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je večeras da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

"Ako ne bude dogovora, onda smo za to da se formira prelazna vlada koja će pripremiti izbore. Želimo da se dogovorimo. Ako ne bude dogovora, za to smo da se novi izbori realizuju najkasnije do kraja decembra", rekao je Knežević. Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je danas da je za njega prihvatljiva rekonstruisana Vlada u kojoj bi bili i političari, ali je naglasio da je za to neophodna saglasnost premijera Zdravka Krivokapića.

Bečić je za TV Vijesti rekao da je moguća rekonstrukcija Vlade i da u nju uđu i političari, ali uz saglasnost premijera i vladajuće većine, prenosi CDM.

On je ocenio da je ekspertska vlada pokazala da ima neke manjkavosti.

Među problemima koje Vlada Crne Gore ima naveo je preglomaznost pojedinih ministarstava, kao u slučaju, kako je dodao, Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

Iz Bečićeve stranke danas su, uoči sastanka lidera stranaka parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore, ponovili da ne pristaju na rušenje aktuelne vlade i da se protive raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: