Eksplozija dve trafostanice: Sve zbog visokih temperatura, pola Beograda bilo u mraku FOTO

Danas je na Novom Beogradu u Zemunskoj ulici u 63. bloku eksplodirala trafostanica. To je druga takva eksplozija danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

19:48

Default images

I na drugom kraju grada, nešto ranije, eksplodirala je takođe jedna trafostanica.

Usled izuzetno visokih temperatura, u 18.20 časova desila se havarija, praćena eksplozijom i požarom, u TS 110/10kV Beograd 33“. Bez električne energije su ostali potrošači u delovima gradske opštine Grocka (Кaluđerica, Leštane, Vinča, Boleč, Vrčin), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Voždovac (Beli Potok, Zuce) i Palilula (Veliko Selo). Pripadnici vatrogasne brigade i policije su na licu mesta i više detalja o eksploziji i požaru će se znati nakon istrage.

Takođe, u 19.04. časova, zbog havarija u TS 110/10kV „Beograd 27“ i TS 110/10kV “Beograd 12”, bez električne energije ostali su potrošači iz delova Novog Beograda, Zemuna, Surčina i Dobanovaca.

Ekipe Elektrodistribucije Srbije su bili na terenu i intenzivno radili na otklanjanju kvarova, stoji u zvaničnom saopštenju. Kako saznaje B92.net stanovnici 45. bloka Novom Beogradu su u oko 22 časa dobili struju.

U toku večeri su i ostali građani Beograda snabdeveni strujom.

Vše detalja o eksploziji i požaru znaće se nakon istrage.

Požar, koji je večeras izbio u trafostanici na Bežaniji na Novom Beogradu, lokalizovan je, a povređenih nema, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Tokom požara građani su javili da se video i crni gusti dim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: