Svi tinejdžeri koji su sa Ade prebačeni na VMA pušteni kući

Grupa maloletnika sinoć je sa Ade Ciganlije u besvesnom stanju prevezena na toksikologiju.

Izvor: Blic

Četvrtak, 24.06.2021.

08:05

Svi tinejdžeri koji su sa Ade prebačeni na VMA pušteni kući
zx6r92/depositphotos

Vojnomedicinska akademija (VMA) potvrdila je da su sve maloletne osobe koje su u noći između srede i četvrka sa Ade Ciganlije prevezene i primljene u Nacionalni centar za kontrolu trovanja puštene kući, kao i da su u ovu zdravstvenu ustanovu bile primljene sa intoksikacijom alkoholom.

U saopštenju ističu da je u tu ustanovu primljeno14 maloletnih osoba sa intoksikacijom alkoholom.

"Nakon ukazane pomoći svi pacijenti otpušteni su kući u dobrom opštem stanju", navodi VMA.

Prema podacima kojima raspolaže Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA, broj alkoholisanih lica povećan je u poslednje dve nedelje te ovim putem ukazujemo na mogućnost razvoja teških kolapsnih stanja usled konzumacije alkohola u uslovima nepovoljnih vremenskih prilika kao što su ekstremno visoke temperature.

Takođe, uprkos ublažavanju protivepidemijskih mera apelujemo na sve građane da i dalje poštuju sve propisane zaštitne mere u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Uzrok trovanja alkohol, krivična prijava za organizatora žurke

Mediji prenose da se sumnja da je uzrok njihovog stanja alkohol i da im je nešto što je izazvalo trovanje stavljeno u piće, a istraga je u toku.

Prema izveštaju, patrole PU Čukarica na Adi Ciganliji privele su konobare i menadžere kafe bara, kako bi se utvrdilo šta su tačno maloletnici konzumirali.

Intervenisale su tri ekipe hitne pomoći i tri jedinice interventne policije, koje su pri dolasku ispred kafića na Adi zatekle više tinejdžera koji se kupaju i ulaze u vodu.

Podneta je prekršajna prijava organizatoru žurke zbog služenja alokoholnih pića maloletnicima M.I., J.V., J.S., M.V., I.N. T.V., R.O, A.I., Đ.A., N.A., N.L. svi po 15 i 16 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: