Palma: Srbija poslednjih godina više pomaže porodicama

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da država Srbija poslednjih godina više pomaže porodicama nego što je to bilo pre dest godina.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Skupština grada Jagodine
Foto: Skupština grada Jagodine

"Za Jedinstvenu Srbiju porodica je zakon i smisao života. Moramo da konstatujemo da se poslednjih godina mnogo više pomaže porodicama, nego što je to bilo pre 10, 12 ili 15 godina. Nije pomoć porodicama samo ono što se daje po rođenju deteta ili slično", rekao je Marković.

On dodaje da je ono što je ova vlast uradila za porodice jeste veća plata, veće penzije, jednokratne pomoći penzionerima, najmanji broj nezaposlenih u istoriji Srbije, nove fabrike, otvaranje novih radnih mesta, pomoć fabrikama i preduzećima za vreme kovida, zatim dodela po 3.000 dinara za one koji su vakcinisani i da taj novac ide porodicama i motiviše sve da se vakcinišu.

"Pomoć porodicama je i stabilnost dinara, jer danas svi mogu da uzmu kredit i nije kao nekada da ide rata 30 posto od plate, a za godinu dana ta rata bude i 70 posto od plate. Danas je kurs dinara stabilan i promena nema. Sve je to pomoć porodicama", rekao je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom rasprave u Skupštini Srbije o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

"U cilju pomoći porodicama sve lokalne samouprave treba da izvrše rebalans budžeta i da se ukinu stavke koje nisu neophodne kako bi što više para išlo za pomoć porodicama. Naprimer u Jagodini nemamo komunalnu policiju. Mesečno bi u Jagodini, koja ima 83.000 stanovnika sa selima, za komunalnu policiju izdvajali 4.000.000 dinara, godišnje je to 48.000.000 dinara ili 400.000 evra".

On kaže da na taj način godišnje u Jagodini uštede 400.000 evra i da te pare idu kroz razna davanja za porodice.

"Besplatan prevoz za sve građane Jagodine je pomoć porodicama, besplatno letovanje već 15 godina za sve đake u Jagodini koji su završili 4. i 8. razred osnovne škole i za sve koji su završili srednju školu je takođe pomoć porodicama. Davanja nezaposlenim trudnicama na mesečnom nivou, besplatan prevoz za sve koji imaju uput za neku od klinika u Srbiji. Sve je to pomoć porodicama i sve što radimo, radimo zbog porodice", kazao je Dragan Marković Palma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu