"Otvaranje klastera 1 delimično priznanje Srbiji"

Jadranka Joksimović rekla je danas da je Srbija tražila da se prizna uvođenje nove metodologije u pristupne pregovore, znači otvaranje klastera 1.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

18:36

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Ona je navela da to znači da su jasniji politički kriterijumi za merenje ukupnog napretka po kojima će države članice odlučivati o napretku u klasterima tri i četiri.

"Mi smo dva meseca paralelno radili na pripremi nekoliko pregovaračkih pozicija, što nije nimalo jednostavan zadatak. Izmenili smo naše pregovaračke strukture, uveli koordinatore za svih šest klastera", rekla je jadranka Joksimović u danu za poslanička pitanja.

Kako je navela, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić su na nedeljnom nivou sazivali sastanke u vezi sa vladavinom prava i videli gde su kašnjenja.

"To su rezultati koji se nisu mogli ignorisati", rekla je Jadranka Joksimović.

Kazala je da je otvaranje klastera 1 delimično priznanje zemalja članica EU, a najveći broj njih je imalo reči hvale za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: