Vučić: "Si Đinping će uskoro doći u Srbiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas imao sastanak sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i da očekuje uskoro njegovu posetu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

11:58

Vučić:
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK ↑ collapse

Kazao je da je moguće da Đinping poseti Srbiju do kraja godine ili početkom sledeće.

"Neposredno pre ovog susreta, imao razgovor sa Si Đinpingom, to je proteklo u prijateljskoj i iskreno srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svemu što zajednički radimo. Podržali smo politiku Kine, ali i Kina je podržala Srbiju po pitanju Kosova i Metohije. Đinping je prihvatio da ponovo dođe u posetu Srbiji i to bi nama bila velika čast i mi to željno iščekujemo kada dozvoli situacija sa pandemijom. Nadamo se tome do kraja ove godine ili bar početkom sledeće godine", rekao je Vučić.

Rekao je da Kina i Srbija treba da nastave da sarađuju na svim poljima.

"Očekujem da ubuduće vredno radimo i gajimo naše prijateljske odnose, ali i da imamo još bolje zajedničke rezultate", rekao je

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: