"Dakle, ko laže?"

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila je britansko ministarstvo odbrane i britansku ambasadu u Moskvi da šire laži.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ Russian Defense Ministry Press Service via AP
TANJUG/ Russian Defense Ministry Press Service via AP

Pročitajte još:

I namerno su i pucali su? VIDEO

Rusi: Pucali smo; Britanci: Niste

Na ivici sukoba: Rusi već rasporedili vojne snage, Amerika poslala dva ratna broda

"Oružje u rukama Rusije"

I to o incidentu u Crnom moru kada je britanski razarač uplovio u ruske teritorijalne vode.

Ona je uporedila zvanične izjave britanske strane i navode novinara BBC koji je bio u trenutku incidenta bio na britanskom razaraču i potvrdio da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode, prenosi TAS S.

"Dakle, ko laže: britansko ministarstvo odbrane, novinar britanskog BBC ili britanska ambasada u Moskvi? Evo odgovora. Ovog puta su to britansko ministarstvo odbrane i britanska ambasada. London je izgubio svoje manire. Savetujem britanskim partnerima da pokucaju ako žele "mirno da uđu" sledeći put", napisala je Zaharova na svom Telegram nalogu.

Moskva je danas saopštila da je britanski razarač ušao u teritorijalne vode Rusije i da je ruska Crnomorska flota ispalila nekoliko hitaca upozorenja.

Sa druge strane, London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom odbacujući navde Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu