Lukašenko ima odgovor na sankcije - pustiće migrante

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je da njegova zemlja više neće pokušavati da zaustavi priliv ilegalnih migranata u Evropsku uniju.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

17:57

Lukašenko ima odgovor na sankcije - pustiće migrante
EPA/YAUHEN YERCHAK

On je to između ostalog rekao povodom novih sankcija EU i SAD Belorusiji zbog prizemljenja putničkog aviona i hapšenja novinara Protaševiča prošlog meseca.

Lukašenko je sankcije nazvao "hibridnim ratom" Zapada protiv Belorusije i upozorio njene susede iz EU Letoniju, Litvaniju i Poljsku da ne očekuju da će beloruske vlasti zaustavljati ilegalne migrante da pređu njihovu granicu, prenosi AP.

"Oni traže da ih zaštitimo od krijumčarenja i droge. Samo da vas pitam, jeste ludi? Pokrenuli ste hibridni rat protiv nas i sada zahtevate da vas zaštitimo kao što smo radili ranije", rekao je Lukašenko.

Početkom meseca zvaničnici Litvanije optužili su Belorusiju da je dozvolila migrantima da pređu zajedničku granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: