Izrael ruši još jednu palestinsku kuću

Vrhovni sud Izraela je danas podržao odluku da se sruši kuća pritvorenog Palestinca optuženog za smrtonosni napad.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

16:26

Izrael ruši još jednu palestinsku kuću
Foto: EPA/MOHAMMED SABER

Sud je odbio peticiju njegove supruge koja tamo živi sa decom i tvrdi da ne zna ništa o tom incidentu.

Izraelski zvaničnici smatraju da se rušenjem sprečavaju budući napadi, ali organizacije za ljudska prava upozoravaju da je to vrsta kolektivnog kažnjavanja.

Stejt department je iz Vašingtona apelovao da se i u ovom slučaju i uopšte obustavi rušenje kuća palestinskih napadača, ubijenih ili zatočenih.

Još je u izveštaju izraelske vojske iz 2004. godine dovedena u pitanje efikasnost takve vrste kažnjavanja i zastrašivanja. Zbog toga je vojska obustavila rušenje tokom čitave decenije, ali to ponovo radi.

U najnovijem slučaju Muntasera Šalabija optuženog da je 2. maja pucao iz automobila na Zapadnoj obali i ubio jednog Izraelca, a dvojicu u ranio, njegova porodica ima državljanstvo SAD, a on uglavnom boravi u Meksiku - izjavila je za AP njegova supruga Sana Šalabi. Dodala je da su godinama razdvojeni i da je on došao na Zapadnu obalu nakratko da bi posetio decu koja žive s njom u jednom selu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: