Teheran osujetio sabotažu

Iranske vlasti su objavile da su osujetile operaciju sabotaže usmerenu na zgradu Iranske organizacije za atomsku energiju blizu Teherana.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

16:09

Teheran osujetio sabotažu
Ilustracija: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Napad nije doveo do žrtava ili materijalne štete i nije mogao da poremeti iranski nuklearni program", navela je danas državna televizija, ne iznoseći druge detalje.

Dodala je da vlasti rade na identifikaciji napadača.

Iranski mediji nisu izneli detalje o vrsti napada, navodeći jedino da je meta bio veliki nuklearni centar u gradu Karadž, udaljen oko 40 kilometara od Teherana.

Vlasti Irana nisu precizirale koji objekat u Karadžu je bio meta napada. U toj oblasti postoje dva objekta povezana s iranskim nuklearnim programom.

U blizini te oblasti nalaze se brojne fabrike, uključujući objekte farmaceutske industrije u kojima Iran proizvodi vakcinu protiv korona virusa.

Ranije danas, na društvenim medijima u Iranu pojavili su se nepotvrdjeni izveštaji da su vlasti sprečile napad bespilotnom letelicom na fabriku za proizvodnju te vakcine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: