Deset hiljada ruskih vojnika preplavilo Japansko more

Velike vojne vežbe Rusije u kojima učestvuje 10.000 vojnika počele su u vodama Japanskog mora, na Sahalinu i Kurilskim ostrvima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.06.2021.

12:40

Deset hiljada ruskih vojnika preplavilo Japansko more
Foto: Depositphotos/happyalex

Na ostrvima Sahalin, Iturup i Kunašir, kao i u akvatoriju Japanskog mora, počela je vežba u kojima učestvuju jedinice korpusa Istočnog vojnog okruga i Pacificke flote, navedeno je u saopštenju.

Vežba se održava pod ličnim rukovodstvom komandanta Istočnog vojnog okruga, general-potpukovnika Sergeja Sevrjukova, preneo je portal Sputnjik.

Prema podacima pres-službe, vežbe predstavljaju jednu od faza provere operativne i borbene pripreme vojske u letnjem periodu obuke. Tokom manevara, vojska će uvežbavati kako da osigura vojnu bezbednost Rusije na istočnim granicama.

Polazna tačka vežbi na Dalekom istoku je osmišljena tako da u osnovi leži konfrontacija između dve koalicije zamišljenih država.

Tokom realizacije praktičnih akcija predviđeno je izvođenje pomorskog i taktičkog desanta, prenela je pres-služba.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ratni brodovi Pacifičke flote Rusije, zajedno s mornaričkom avijacijom, prvi put u savremenoj istoriji izveli vežbe u centralnom delu Tihog okeana.

Istovremeno, portal "Drajv" je pisao da vojne vežbe ruske ratne mornarice "nedaleko od Havaja" tokom koje je simulirano uništavanje protivničkih nosača aviona predstavljaju pretnju bez presedana za Sjedinjene Američke Države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: