Reakcija S. Makedonije: Završili smo

Skoplje -- Makedonski premijer Zoran Zaev reagovao na odluku Saveta za opšte poslove EU da odloži započinjanje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Georgi Licovski
EPA-EFE Georgi Licovski

EU opet: Ne otvaramo

On je istakao da je njegova zemlja uspešno završila reforme iz evropske agende.

Zaev je na otvaranju Prvog ekonomskog foruma u Skoplju ponovio da je Severna Makedonija ispunila sve ulove za početak pregovora za članstvo, što su potvrdili Evropska komisija i 26 od 27 zemalja članica, prenosi portal Telma.

"Severna Makedonija neguje evropske vrednosti, pokazuje evropske manire, političku volju i dobrodušne odnose neophodne za ekonomski prosperitet i bolji standard za građane", rekao je Zaev.

Nešto ranije on je na svom Fejsbuku napisao da su švedska ministarka spoljnih poslova i trenutno predsedavajuća OEBS-u An Linde prenela podršku Švedske evropskim aspiracijama Severne Makedonije.

"Za nas je čast što predsedavamo OEBS-om 2023. godine i priznanje Severnoj Makedoniji kao funkcionalnoj multietničkoj demokratiji. Uz iskustvo koje imamo u rešavanju problema i otvorenih pitanja daćemo veliki doprinos rešavanju problema", napisao je Zaev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu