Dritan ide u Srebrenicu

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.06.2021.

10:24

Dritan ide u Srebrenicu
EPA-EFE Boris Pejovic

Vest je potvrdio Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar bezbednosti BiH.

Ahmetović je, inače, član Koalicije Moja adresa je Srebrenica, koja je u lokalnoj vlasti te opštine.

"“Iz organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano, kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopšte u poslednjoj sedmici”, rekao je Sadiković sa sarajevsku N1 tv.

Prošle godine dolazak u Srebrenicu na Dan sećanja 11. jula najavio je crnogorski predednik Milo Đukanović, ali je zbog epidemiološke situacije tradiciionalna komemoracij u punom kapacitetu bila odložena.

Naime, Đukanović je od političkog Sarajeva bio pozvan da poseti BiH, ali se tome usprotivio srpski član i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

“Ne dolazim u BiH 2. i 3. marta, iako su me dva člana Predsedništva pozvala! (Srpski clan Milorad) Dodik je napravio nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti deo te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH”, rekao je Đukanović tada u intervjuu za sarajevsku Fejs tv i dodao: "Ako budem pozvan doćiću na godišnjicu u Srebrenicu".

Inače, prema novoj rezoluciji o Srebrenici usvojenoj u prlamentu CG, 11. jul proglašen je Danom sećanja i u toj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: