"Nediplomatska izjava o Srbiji. Ko će se zastideti?"

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić ocenio je nediplomatskom izjavu Zdravka Krivokapića koji je srpskim vlastima poručio da će se zastideti onoga što rade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.06.2021.

09:47

EPA-EFE Boris Pejovic

Premijer Crne Gore je naime, sinoć komentarisao reakcije Srbije na usvojenu Rezoluciju o Srebrenici, citirajući Marka Miljanova i poručio: "Kada vas napadanu nemojte odgovarati, jer ako imaju malo obraza zastideće se onoga što rade".

"Ne mislim da je ovo diplomatska izjava. Makar bilo razloga za ljutnju, za kritiku prema susednim državama, makar neko mislio da treba da ispravi susedne države što je delikatna materija, nije ovo rečnik. Ko će se zastideti?”, upitao je Lekić, inače, nekadašnji ambasador SRJ i Crne Gore u Rimu i šef crnogorske diplomatije.

Govoreći o sutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine kazao je da se nada dogovoru, ali da bi bio naivan da nema sumnje.

“Ne bi bilo ozbiljno da nemam ni sumnju imajući u vidu šta se dešava. Izvesno je da ću lično dati doprinos traženju konsenzusa. Nema druge nego traženje zajedničkog imenitelja u parlamentarnoj većini”, kazao je Lekić preneo je portal RTCG.

Istakao je da ne zna kome može pasti na pamet da zamisli funkcionisanje političkog sistema bez parlamentarne većine.

“Ja ne znam kome je palo na pamet da zaobilazi instituciju parlamentarne većine. Ovo jako kasni i nadam se da ćemo uspeti da uspostavimo neki metod”, kazao je Lekić.

Lekićev DEMOS je inače na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima bio na listi Mir je naša nacija Alekse Bečića, koji je sa liderom URA podržao Krivokapića i usprotivio se rušenju aktuelne vlade, što je suprotno onom što traže lideri najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: