Objavljena rešenja testa iz srpskog jezika

Budući srednjoškolci polagali su danas test iz srpskog jezika u okviru završnog maturskog ispita.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

12:41

Objavljena rešenja testa iz srpskog jezika
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je ranije jutros da je "zaista sve spremno" za održavanje male mature i da je sve urađeno "uz sinergiju" svih nadležnih institucija.

Ovde možete da proverite rešenje testa.

Ministarstvo prosvete objavilo je da je na današnji ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, došlo 98,55 odsto učenika osmog razreda osnovnih škola u Srbiji.

Vlada je prenela da Ministarstvo za sada sada nije dobilo informacije koje bi "mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura".

Drugog dana završnog ispita, u četvrtak, 24. juna, učenici od devet do 11 časova polažu test iz matematike, a u petak, 25. juna, kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: