"To miriše na konflikt"

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić prokomentarisala je govor predsednika Aleksandra Vučića u Skupštini Srbijie.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

08:40

Ilustracija: Deposiphotos/dk_photos

Ona je istakla za TV Prva da je "dobro što smo čuli generacijske interese i državne interese".

"Dobra stvar što su govorili i predstavnici manjina. Svaki građanin ima pravo da se izjasni... Da svako ima pravo da pokaže stav", kazala je Milić.

Milić je istakla da snaga pregovaračka Kosova u odnosu na nas veća, jer kod njih postoji veći konsenzus nego kod nas i navela su "da su briselski i vašingtonski sporazumi korisni".

Ona je navela da je zamznuti konflikt loša stvar i osvrnula se na situaciju u Nagorno-Karabahu, odnosno da to predstavlja opasnost.

Predsednik Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević kazao je u vezi dijaloga Beograda i Prištine da je Srbija je krenula da ispunjava obaveze sporazuma, dok Priština to nije učinila.

"Prvi razlog je možda njihova neozbiljnost. Ovo što (Aljbin) Kurti radi, može da bude prouzrokovana podrškom sa zapada. Sumnjam da je naivan da kaže za prethodno potpisano da to ne važi. EU nema kapacitet da obezbedi da se potpisani sporazum sprovede. Takvog mehanizma nema. Ovakvi pregovori moraju da se vode na nivou UN i da ovo pitanje zaslužuje tu pažnju", naveo je Petronijević.

"Ne smemo da prekinemo pregovore. Moramo da pregovaramo", dodao je on.

Petronijević se osvrnuo i na naoružavanje snaga KBS, naveo je da u tome vidi "lošu namenu"

"To miriše na konflikt", istakao je Petronijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: