Angela Merkel primila drugu dozu vakcine, ali različite?; "Da, potvrđujemo"

Nemačka kancelarka Angela Merkel dobila je drugu dozu antikovid vakcine kompanije Moderna posle prve doze Astrazenekine, saopštila je danas njena kancelarija.

Izvor: Beta

Utorak, 22.06.2021.

17:20

Angela Merkel primila drugu dozu vakcine, ali različite?;
EPA-EFE/ODD ANDERSEN / POOL

"Da, potvrđujemo" da je nemačka kancelarka nedavno dobila drugu dozu vakcine američke firme Moderna posle primanja prve doze vakcine švedsko-britanskog proizvođača Astrazeneka 16. aprila, rekao je portparol kancelarke.

Šezdesetšestogodišnja kancelarka dobila je 16. aprila vakcinu Astrazeneke, čija upotreba je bila prekinuta u Nemačkoj na neko vreme posle više slučajeva tromboze prijavljenih u Evropi.

Upotreba te vakcine, koju je dobilo više nemačkih zvaničnika uključujući predsednika Frank-Valtera Štajnmajera, u Nemačkoj je rezervisana za osobe starije od 60 godina.

Više zemalja, među kojima i Nemačka, odlučilo je da kao drugu dozu daju vakcinu koja koristi tehnologiju informacione RNK kao što su vakcine kompanija Fajzer/Biontek ili Moderna, i primene mešane vakcine posle prve doze Astrazenekinog cepiva.

Više od polovine (51,2) odsto nemačkog stanovništva, odnosno 42,5 miliona ljudi dobilo je najmanje jednu dozu antikovid vakcine, a 26,3 miliona, odnosno 31,6 odsto su potpuno vakcinisani, prema podacima koje je danas objavio institut Robert Koh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: