Snažan zemljotres u Grčkoj; Seizmolog: "Ovo me je iznenadilo"

Zemljotres jačine 5,9 pogodio je danas Dodekanska ostrva u Grčkoj i pograničnu oblast sa Turskom, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.06.2021.

06:55

Snažan zemljotres u Grčkoj; Seizmolog:

Prema saopštenju epicentar zemljotresa je bio u Egejskom moru na dubini od 2 km, prenosi Rojters.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj materijalnoj šteti.

Profesor geologije i predsednik Organizacije za planiranje i zaštitu od zemljotresa Eftimios Lekas kazao je u razgovoru za grčke medije da ga je "zemljotres iznenadio".

Govoreći ua OREN, on je kazao da je veliki broj potresa zabeležen u toj oblasti prošlog meseca, te su seizmolozi smatrali da je došlo do smirivanja tla.

Na pitanje da li je ovo bio "glavni" zemljotres, on je istakao da "nikada ne možemo da budemo 100 odsto sigurni".

"Međutim, u većem delu smo sigurni da u toj oblasti neće biti više podrhtavanja. Mislim da ulazimo u period smirivanja", istakao je profesor Lekas, a prenosi portal "Newsbeast.gr".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: