Kurti sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije

Aljbin Kurti sastao se danas sa gradonačelnicima Preševa i Bujanovca Arditom Sinani i Nagipom Arifijem, kao i s opštinskim većnikom Medveđe Fehmijem Behom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.06.2021.

16:04

Kurti sa predstavnicima Albanaca sa juga Srbije
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

Sa njima je razgovarao o položaju Albanaca u te tri opštine, kao i o dijalogu sa Beogradom.

Ardita Sinani je rekla da se u Preševu pogoršava situacija u vezi sa prošlomesečnim poplavama, koje su nanele veliku materijalnu štetu, uz tvrdnju da Albanci iz te opštine imaju problem jer navodno vlasti iz Beograda postavljaju prepreke stranim investitorima zainteresovanim za ulaganje u tu opštinu, prenosi prištinski Indeks onlajn.

Arifi je ukazao na problem slobodnog prelaska administrativne linije između centralne Srbije i Kosova i na nepriznavanje diploma sa KiM.

Beha je na sastanku tvrdio da vlada u Beogradu diskriminiše Albance iz te opštine pasivizacijom adresa, čime je, kaže on, stotine Albanaca ostavljeno bez dokumentacije i Srbije i Kosova.

Na sastanku se razgovaralo i o nedavno održanom dijalogu u Briselu, za koji je Kurti rekao da će se zalagati za reciprocitet prava nacionalnih manjina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: