Bečić, Krivokapić i Abazović jednoglasno: "Neprihvatljivo je"; "Mi smo protiv"

Lideri tri vladajuće crnogorske koalicije Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović saopštili su da su protiv rušenja Vlade i održavanja novih izbora.

Izvor: Pobjeda
Podeli
Depositphotos/ Mehaniq
Depositphotos/ Mehaniq

"Povodom spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rešavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori, kao potpisnici Sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna Vlada, zajednički konstatujemo sledeće:

Izborna pobeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrednost našeg političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija svih nas pojedinačno;

Sporazum zaključen 8. septembra 2020. godine, od strane nosilaca lista tri pobedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine", navodi se u zajedničkom saopštenju tri lidera, prenela je "Pobjeda".

Aktuelna Vlada, kako su naveli, uživa punu podršku potpisnika saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine.

"Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korenitih reformi;

Svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize, mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih meseci aktuelizovana delovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti.

Buduće delovanje Vlade treba da bude usmereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

Neprihvatljivo je uplitanje inostranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore“, navodi se u zajedničkom saopštenju Bečića, Krivokapića i Abazovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu