TV Prva među velikim svetskim medijskim kućama: Studio televizije privukao pažnju gledalaca FOTO/VIDEO

Prva TV ulaže velike napore kako bi gledaocima, pored pravovremenih, objektivnih i tačnih informacija, pružila najkvalitetniju vizuelno-zvučnu prezentaciju.

Izvor: B92, prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Prva televizija je u oktobru 2019. godine donela revolucionarni pomak ne samo na srpsko već i na regionalno medijsko tržište izgradnjom multimedijalnog studija koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i dizajniran tako da odgovori svim zahtevima modernog informativnog programa.

Izgled vesti osvežen je novim grafičkim paketom, a rezultat tehnoloških inovacija mogli smo videti i večeras u centralnoj informativnoj emisiji Prve - "Vesti u 18 h" kroz takozvani program proširene stvarnosti.

Putem ove plaforme predstavljen je prilog o današnjoj sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji, koji je posebno privukao pažnju gledalaca zbog načina na koji su predstavljeni podaci o ovom događaju.

Dok voditeljka podseća gledaoce šta je prethodilo predsednikovom izveštaju, kada i koliko sporazuma je do sada potpisano, kao i ko su predstavnici u dijalogu između Beograda i Prištine i koje sve poruke su do sada poslate a tiču se ove teme, istovremeno se u studiju pojavljuju ilustracije, odnosno slike koje grafički upotpunjuju vest - Skupština Srbije, statistički podaci, pa čak i figure predsednika Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija.

Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Ovakva animacija se vrši kroz takozvanu AG platformu (engleski Augmented reality) to jest “proširenu stvarnost”, koja predstavlja spoj stvarnog i digitalnog sveta, u kojem digitalni elementi (slika, zvuk, animacija ili tekst) dopunjavaju fizički svet. AG sistem omogućava tako jedinstveno iskustvo u praćenju vesti, gde su objekti koji se nalaze u stvarnom svetu prošireni kompjuteskim informacijama.

Posle izuzetnih ulaganja i napora celog tima, ove tehnološke inovacije sada su u punom pogonu i kapacitetu. Vesti Prve, kao jedne od vodećih u zemlji, omogućiće svojim gledaocima jedinstvenu, sadržajniju i kvalitetniju prezentaciju informacija, a usvajanjem i primenom inženjerskih poduhvata Prva se pridružuje velikim svetskim medijskim kućama.

Primena proširene stvarnosti, jedne od najsofisticiranijih platformi, predstavlja iskorak u produkciji sadržaja Prve televizije, čime je ova kuća još jednom potvrdila lidersku poziciju među nacionalnim emiterima u Srbiji.

Podsetimo, u Skupštini Srbije održana je 5. posebna sednica, na kojoj je predsednik Aleksandar Vućić poslanike obavestio o toku pregovora Beograda i Prištine.

Na toj sednici rekao je da neće potpisati priznanje lažne države Kosovo, a odgovorio je i Šaipu Kamberiju na njegovu izjavu da budućnost vidi u saradnji sa Srbijom, ali i da pregovarački tim treba da zna da razgovara sa ljudima čiju decu su ubijale srpske snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu