EU uvela treću rundu sankcija protiv zvaničnika Mjanmara

Evropska unija uvela je danas treću rundu sankcija protiv mjanmarskih zvaničnika i državnih kompanija zbog vojnog puča izvedenog 1. februara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

22:11

EU uvela treću rundu sankcija protiv zvaničnika Mjanmara
Foto: Depositphotos/InkDropCreative

EU je zamrzla imovinu i zabranila putovanja za osam zvaničnika Mjanmara, među kojima je i ministar unutrašnjih poslova odgovoran za policijske snage, a uvela je sanckije i za tri kompanije u državnom vlasništvu ili pod kontrolom vojske, preneo je Rojters.

Mere su pogodile i četvrti entitet - Organizaciju ratnih veterana.

Usredsređene na dragulje i drvni sektor, ove mere imaju za cilj ograničavanje sposobnosti hunte da profitira od prirodnih resursa Mjanmara, dok su istovremeno smišljene tako da se izbegne neprimerena šteta za narod Mjanmara, navodi se u saopštenju EU.

Ukupno, sankcije EU uvedene Mjanmaru odnose se na 43 osobe i šest entiteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: