"Anatolij Antonov se vratio"

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov vratio se u Vašington i ponovo preuzeo dužnost, pošto je tri meseca bio na konsultacijama u Moskvi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

07:55

EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL

"U nedelju 20. juna, Anatolij Antonov, vratio se u Vašington i preuzeo dužnosti", navodi se u tvitu ruske ambasade.

Antonov je stigao je u nedelju oko 18.00 sati po lokalnom vremenu u Vašington, a nekoliko časova pre dolaska u glavni grad SAD, sa ruskim diplomatama sreo se u Njujorku na aerodromu Džon F. Kenedi.

Američki Stejt department i Bela kuća još nisu odgovorili na pitanje agencije Tass kada će se američki ambasador Džon Saliven vratiti u Moskvu.

Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsednika SAD i Rusije, DŽozefa Bajdena i Vladimira Putina, tokom susreta u Ženevi.

Antonov je u martu povučen iz Vašingtona na konsultacije nakon što je Bajden izjavio da smatra da je Putin ubica, a SAD su povukle Salivena na konsultacije 22. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: